Open SSL takes 60% of my sites offline with 502 errors

Jul 28th, 2011 | By | Category: Internet

So I was installing postfix and a bunch of other things to setup a mail server last night and at one point, for whatever reason, I thought I needed open SSL installed on there so I did.  It was one of about 5 or 6 ports I installed and a small event in a 3-4 hour server extravaganza to get pop3/imap and smtp working on my server.  After the end of it I was greeted with a 502 error on some sites, only some mind you.  I could have two wordpress installs running the same version of everything and on one none of the wordpress CSS images would load, on the other everything would load.  Oorrr on one site the root domain would load but then going to domain.com/somesubdirectory/ would resulti n a 502 error.  No rhyme or reason to it, I thought it might have something to do with some apache/nginx editing I did but I rolled back the files to before the mailserver fun and still the same.

In the end I put apache logging into debug mode and was greeted with this everytime I caused a 502 page to come up: [notice] child pid 35276 exit signal Bus error (10)

 

I did some googling around and stumbled upon some ancient mailing list conversations from 1998(http://www.lists.aldigital.co.uk/apache-ssl/msg01536.html) and 2005(http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-ports/2005-February/021142.html) both referring to mod-ssl.  This is related to apache1.3 and I’m on 2.2 but I the SSL bit was common so I went in, deinstalled openSSL and viola! Everything works again..

 

So if you’re seeing 502 errors from Nginx for no reason, you see that log message go in and take out Open SSL or even better go and configure it properly and hopefully you’ll get rid of these problems.

Good luck!

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment